Sony Cybershot met 12 megapixel

Sony vernieuwt zijn complete cameralijn met een aantal opvallende nieuwe modellen. De W200 is een Cybershot-camera die over een 12,1 megapixel chip beschikt en foto’s maakt van 4.000 x 3.000 pixels. Deze resolutie was tot voor kort alleen voorbehouden aan de duurdere spiegelreflexmodelen, maar is nu ook beschikbaar in een eenvoudiger compactjasje. Hoef je niet

SONYW200.jpgSony vernieuwt zijn complete cameralijn met een aantal opvallende nieuwe modellen. De W200 is een Cybershot-camera die over een 12,1 megapixel chip beschikt en foto’s maakt van 4.000 x 3.000 pixels. Deze resolutie was tot voor kort alleen voorbehouden aan de duurdere spiegelreflexmodelen, maar is nu ook beschikbaar in een eenvoudiger compactjasje. Hoef je niet meer zo’n beer van een camera mee te zeulen.

Sony noemt de W200 een HD-camera. Dat lijkt wat overdreven, want elke digitale camera met een resolutie van meer dan 1920×1280 pixels produceert high definition beelden. Maar: als extra optie is een HD-dock beschikbaar waarmee je je foto’s via componentkabels kunt tonen op een HD-televisie. Daarnaast kan de W200 leuke diavoorstellingen in elkaar schroeven met filmpjes en vloeiende overgangen. Daar heb je dus geen computer meer voor nodig.
De W200 is uitgevoerd met een 3x zoomlens. Is dat niet genoeg, dan heeft Sony een beter alternatief: de nieuwe DSC-H9 met een 15x optische zoomlens. Een kruising tussen een verrekijker en een digitale camera, maar toch nog in een redelijk handzame behuizing.sony_DSC_H9.jpg

De prijzen zijn nog niet bekend, maar de camera’s zijn straks te bestellen via Sony’s eigen stijl winkel

Lees hier de uitgebreide specificaties van de W200

Lees hier de uitgebreide specificaties van de DSC-H9

    • Marc Hijink