Radio Voorkeur

Desmet live. De uitzending staat geheel in het teken van vis, visseleed, consumptie en de toekomst van de Nederlandse visserij. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Sopraan Charlotte Margiono praat over haar cd met aria’s van Richard Wagner die zij samen met het Limburgs Symphonie Orkest heeft opgenomen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Aandacht voor het werk van de Japanse schrijver en vertaler Haruki Murakami (1949). Verder tekenaar Joost Veerkamp over de wonderlijke postzegelkunst van Donald Evans en een gesprek met de Haagse schilder Titus Meeuws (1976). Van hem is tot en met 15 april werk te ziens in museum De Buitenplaats in Eelde en bij de kunstzaal Van Heijningen in Den Haag. Concertzender, 20.03-22.00u.

Hoe?Zo! Gesprek met Piet Wit en Inge Bouman over het przewalskipaard, veel bereden door Mongoolse veroveraars als Genghis Khan, nu in het wild uitgestorven. Zij vertellen over hun boek en over hun avontuur om het paard terug te brengen in de natuur. Radio 5, 21.03-22.00u.