nrc.nl/blogs

Hysterische demagogie. „Voor een correspondent uit het land van (gaap) Jan Peter Balkenende en André Rouvoet blijft het wennen om de hysterische demagogie te zien waarmee hun Latijns-Amerikaanse collega’s zieltjes winnen”, schrijft Marcel Haenen op zijn weblog Tango. „In het huidige tijdsgewricht zijn het in deze regio vooral de linkse populisten die de kiezers het beste voor de gek weten te houden. Maar rechts kan er ook wat van. Op onderstaande foto van Fabián Marelli staat de president van de meest succesvolle voetbalclub in Latijns-Amerika (Boca Juniors), de rijke zakenman Mauricio Macri. Op een vuilnisbelt, geflankeerd door de achtjarige sloppenwijkbewoonster Milena, maakte hij bekend zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen voor het burgemeesterschap van Buenos Aires.” www.nrc.nl/tango
Hysterische demagogie. „Voor een correspondent uit het land van (gaap) Jan Peter Balkenende en André Rouvoet blijft het wennen om de hysterische demagogie te zien waarmee hun Latijns-Amerikaanse collega’s zieltjes winnen”, schrijft Marcel Haenen op zijn weblog Tango. „In het huidige tijdsgewricht zijn het in deze regio vooral de linkse populisten die de kiezers het beste voor de gek weten te houden. Maar rechts kan er ook wat van. Op onderstaande foto van Fabián Marelli staat de president van de meest succesvolle voetbalclub in Latijns-Amerika (Boca Juniors), de rijke zakenman Mauricio Macri. Op een vuilnisbelt, geflankeerd door de achtjarige sloppenwijkbewoonster Milena, maakte hij bekend zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen voor het burgemeesterschap van Buenos Aires.” www.nrc.nl/tango Marelli, Fabián

Hysterische demagogie. „Voor een correspondent uit het land van (gaap) Jan Peter Balkenende en André Rouvoet blijft het wennen om de hysterische demagogie te zien waarmee hun Latijns-Amerikaanse collega’s zieltjes winnen”, schrijft Marcel Haenen op zijn weblog Tango. „In het huidige tijdsgewricht zijn het in deze regio vooral de linkse populisten die de kiezers het beste voor de gek weten te houden. Maar rechts kan er ook wat van. Op onderstaande foto van Fabián Marelli staat de president van de meest succesvolle voetbalclub in Latijns-Amerika (Boca Juniors), de rijke zakenman Mauricio Macri. Op een vuilnisbelt, geflankeerd door de achtjarige sloppenwijkbewoonster Milena, maakte hij bekend zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen voor het burgemeesterschap van Buenos Aires.”

www.nrc.nl/tango

Platte wereld. Volgens de Amerikaanse columnist Thomas Friedman is de wereld plat omdat de economieën overal ter wereld dankzij nieuwe technologie en de vrije markt met elkaar verbonden zijn en beconcurreren. Juurd Eijsvoogel schrijft op het weblog Wereld: „Dat is een zwaar overdreven en opgeklopte voorstelling van de feitelijke situatie, stelt de Harvard-econoom Pankaj Ghemawat in een kritisch artikel in Foreign Policy. „Despite talk of a new, wired world where information,ideas, money and people can move around the planet faster than ever before, just a fraction of what we consider globalization actually exists.” Meer dan 90 procent van alle telefoontjes, webverkeer en investeringen zijn bijvoorbeeld nog altijd lokaal.

www.nrc.nl/wereld