Makers van `Babel` gaan uit elkaar na flinke ruzie

Mexico City, 28 febr. De regisseur en de scenarist van de film Babel zijn met ruzie uit elkaar gegaan. Regisseur Alejandro González Iñárritu en schrijver Guillermo Arriaga beschuldigen elkaar ervan te veel in de schijnwerpers te willen staan. Het Mexicaanse `dreamteam` boekte wereldwijd succes met de films Amores Perros, 21 Grams en Babel. Regisseur Iñárritu en andere leden van de cast van Babel, onder wie de Mexicaanse acteur Gael Garcia Bernal en de Argentijnse componist Gustavo Santaolalla, hebben een brief ondertekend waarin ze kritiek uiten op scenarist Arriaga. ”Je schijnt niet te begrijpen dat films een kunst zijn, de kunst van diepe samenwerking”, schrijven ze. Arriaga zei daarop in een interview dat ”de regisseur het auteurschap van Babel heeft gestolen door zichzelf de belangrijkste schepper van de film te maken”. Babel was genomineerd voor diverse Oscars, maar won zondag alleen de prijs voor beste filmmuziek.