Jorritsma mag van Flevoland geenwater oppompen

Jorritsma mag van Flevoland geenwater oppompen

Door een onzer redacteuren

Almere. De provincie Flevoland heeft een aanvraag van burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere afgewezen voor het oppompen van grondwater onder haar huis. December vorig jaar bleek dat Jorritsma en haar echtgenoot zonder vergunning water oppompen voor een energiezuinige verwarmingsinstallatie. In een advies aan de provincie stelde Almere voor dit milieuaspect mee te laten wegen bij het beoordelen van de vergunningsaanvraag. Maar omdat het hier gaat om drinkwater, wil de provincie wil geen vergunning geven. Flevoland baseert zich hierbij op een onderzoek van drinkwaterbedrijf Vitens. Jorritsma heeft nu zes weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen of naar de rechter te stappen.