Iedereen zingt mee, we zijn niet vergeten

Het duo Hepie en Hepie maakt een comeback. De twee nichtjes Hepie Hiemstra en Hepie Postma scoorden in 1980 een hit met Ik Lig Op Mijn Kussen. In 1984 gingen de Hepies ieder hun eigen weg. Afgezien van een korte reünie in 1987 hebben de nichtjes sindsdien niet samen gezongen. „Het klikt weer als vanouds”, zegt Hepie Postma (50) uit Twijzelerheide, de oudste van het Friese duo.

Waarom gaf u er indertijd de brui aan?

„We werden geleefd. Ik kreeg lichamelijke klachten. Van de spanning moest ik vaak hyperventileren.”

In 2004 was eerder sprake van een reünie. Waarom ging die toen niet door?

„Door misverstanden. De andere Hepie was overspannen, daarom waren sommige dingen niet helemaal goed doorgekomen. ‘Had me dan gebeld’, dacht ik toen wel. Maar ja, waarom zouden we oude koeien uit de sloot halen? Dit jaar hebben we alles uitgepraat. Met carnaval hebben we zelfs al een keer opgetreden. En over een paar weken gaan we de studio in.”

Hoe was het om weer op te treden?

„Geweldig leuk. De afgelopen jaren was ik gewoon huisvrouw. Wat ons zo heeft verbaasd, was dat iedereen onze liedjes kon meezingen. We zijn kennelijk nog niet vergeten.”

Samen heeft u vier albums uitgebracht. Het eerste heette ‘Grote suksessen van Hepie & Hepie’, de laatste ‘De allergrootste successen van Hepie en Hepie’. Wat wordt de titel van het komende album?

„Geen idee. We zijn wat overvallen door de publiciteit. Het nieuws van onze reünie is uitgelekt. We wilden eigenlijk pas naar buiten treden als ons nieuwe album is opgenomen. Ja, ik heb zelf ook een lied geschreven. Een vertaling van een Engels nummer. Van wie? Dat ben ik vergeten. Het is een lekker vlot nummer. Waarover? Over de liefde, natuurlijk.”

Arjen Ribbens

    • Arjen Ribbens