Hoe lichter de jockey, des te sneller de tijd

Hoe lichter de jockey, des te sneller de tijd Ismailia . Een ‘kind-jockey’ jaagt zijn kameel voort tijdens de tweedaagse internationale kamelenraces in Egypte. Deelnemers uit meerdere Arabische landen strijden tegen elkaar in verschillende categorieën. Kamelenrace is een populaire sport in Australië, Afrika en het Midden-Oosten. De sport is omstreden omdat er veel misstanden bekend zijn geworden over het ronselen van kleine jongens. Die worden al op vierjarige leeftijd geronseld in landen als India en Pakistan. Volgens mensenrechtenorganisaties is er daarbij ook sprake van ontvoeringen of worden de kinderen verkocht door hun ouders. Vooral jongens uit India zijn populair, omdat ze klein en licht zijn. Volgens de mensenrechtenorganisaties krijgen de jongens als ze in het Midden-Oosten zijn weinig te eten om hun gewicht zo laag mogelijk te houden. Hoe lichter de jockjey is, hoe sneller de kameel kan racen. Het zou gaan om duizenden kinderen. De Camel Racing Federation heeft inmiddels regels opgesteld. De jockeys moeten ouder zijn dan vijftien jaar en moeten meer wegen dan 45 kilo. Landen als de Verenigde Arabische Emiraten staan onder zware druk het gebruik van kind-jockeys uit te bannen, ook omdat bij de races veel ongelukken gebeuren, waarbij de kinderen soms zwaar gewond raken. Het gebruik van kinderen als jockey wordt gezien als een vorm van slavernij. AP Photo/Nasser Nasser Camel racers pass by crowds during a race starting the two-day 9th Ismailia International Camel Race Festival in Ismailia , Egypt Tuesday, Feb. 27, 2007. The racers from Arab countries are competing in four races in four categories that are controlled by track distance and the camels age. (AP Photo/Nasser Nasser)
Hoe lichter de jockey, des te sneller de tijd Ismailia . Een ‘kind-jockey’ jaagt zijn kameel voort tijdens de tweedaagse internationale kamelenraces in Egypte. Deelnemers uit meerdere Arabische landen strijden tegen elkaar in verschillende categorieën. Kamelenrace is een populaire sport in Australië, Afrika en het Midden-Oosten. De sport is omstreden omdat er veel misstanden bekend zijn geworden over het ronselen van kleine jongens. Die worden al op vierjarige leeftijd geronseld in landen als India en Pakistan. Volgens mensenrechtenorganisaties is er daarbij ook sprake van ontvoeringen of worden de kinderen verkocht door hun ouders. Vooral jongens uit India zijn populair, omdat ze klein en licht zijn. Volgens de mensenrechtenorganisaties krijgen de jongens als ze in het Midden-Oosten zijn weinig te eten om hun gewicht zo laag mogelijk te houden. Hoe lichter de jockjey is, hoe sneller de kameel kan racen. Het zou gaan om duizenden kinderen. De Camel Racing Federation heeft inmiddels regels opgesteld. De jockeys moeten ouder zijn dan vijftien jaar en moeten meer wegen dan 45 kilo. Landen als de Verenigde Arabische Emiraten staan onder zware druk het gebruik van kind-jockeys uit te bannen, ook omdat bij de races veel ongelukken gebeuren, waarbij de kinderen soms zwaar gewond raken. Het gebruik van kinderen als jockey wordt gezien als een vorm van slavernij. AP Photo/Nasser Nasser Camel racers pass by crowds during a race starting the two-day 9th Ismailia International Camel Race Festival in Ismailia , Egypt Tuesday, Feb. 27, 2007. The racers from Arab countries are competing in four races in four categories that are controlled by track distance and the camels age. (AP Photo/Nasser Nasser) Associated Press

. Een ‘kind-jockey’ jaagt zijn kameel voort tijdens de tweedaagse internationale kamelenraces in Egypte. Deelnemers uit meerdere Arabische landen strijden tegen elkaar in verschillende categorieën. Kamelenrace is een populaire sport in Australië, Afrika en het Midden-Oosten.

De sport is omstreden omdat er veel misstanden bekend zijn geworden over het ronselen van kleine jongens. Die worden al op vierjarige leeftijd geronseld in landen als India en Pakistan. Volgens mensenrechtenorganisaties is er daarbij ook sprake van ontvoeringen of worden de kinderen verkocht door hun ouders.

Vooral jongens uit India zijn populair, omdat ze klein en licht zijn. Volgens de mensenrechtenorganisaties krijgen de jongens als ze in het Midden-Oosten zijn weinig te eten om hun gewicht zo laag mogelijk te houden. Hoe lichter de jockjey is, hoe sneller de kameel kan racen. Het zou gaan om duizenden kinderen.

De Camel Racing Federation heeft inmiddels regels opgesteld. De jockeys moeten ouder zijn dan vijftien jaar en moeten meer wegen dan 45 kilo. Landen als de Verenigde Arabische Emiraten staan onder zware druk het gebruik van kind-jockeys uit te bannen, ook omdat bij de races veel ongelukken gebeuren, waarbij de kinderen soms zwaar gewond raken. Het gebruik van kinderen als jockey wordt gezien als een vorm van slavernij.