Hasek helpt Detroit aan zege

Hasek helpt Detroit aan zege Chicago, 28 febr. IJshockeyer Rene Bourque van de Chicago Blackhawks springt over de legendarische Tsjechische doelman Dominik Hasek van de Detroit Red Wings. Het competitieduel tussen beide ploegen in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie (NHL) eindigde met 4-1 in het voordeel van de ploeg uit Detroit. De overwinning was mede te danken aan Hasek, die in totaal 24 reddingen op zijn naam schreef. De 32-jarige doelman begon zijn carrière in de NHL in het seizoen 1990-1991 bij de ploeg die gisteren verslagen werd, de Chicago Blackhawks. Foto Reuters Chicago Blackhawks winger Rene Bourque (L) leaps over Detroit Red Wings goaltender Dominik Hasek after Hasek made a point-blank save in the first period of their NHL game in Chicago, February 27, 2007. REUTERS/Frank Polich (UNITED STATES) REUTERS