Engelse voetbalbond vervolgt Arsenal en Chelsea na vechtpartij

Engelse voetbalbond vervolgt Arsenal en Chelsea na vechtpartij

Londen. De Engelse voetbalbond (FA) heeft de clubs Chelsea en Arsenal gisteren in staat van beschuldiging gesteld. Spelers van beide teams waren afgelopen zondag betrokken bij een massale vechtpartij in de blessuretijd van de finale van de League Cup. De bond legt beide teams wangedrag ten laste. De FA onderzoekt ook het aandeel van Arsenal-spelers Emmanuel Eboué en Emmanuel Adebayor in de schermutselingen. Eboué zou Chelsea-speler Wayne Bridge hebben geslagen. Adebayor heeft zich volgens de FA agressief gedragen tegen de arbiter en hebben geweigerd het veld te verlaten nadat hij een rode kaart had gekregen. De FA vervolgt Eboué op basis van tv-beelden. Zijn klap in de nek van Bridge is daarop duidelijk zichtbaar. In alle consternatie miste scheidsrechter Howard Webb de actie van de Arsenal-verdediger. De vechtpartij ontstond na een harde tackle van Chelsea-middenvelder John Obi Mikel op Kolo Touré van Arsenal. Beide spelers kregen, net als Adebayor, de rode kaart. Mikel heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de beslissing van de scheidsrechter. Touré krijgt een automatische schorsing van drie wedstrijden.

(ANP)