Celstraf oplichter internet

De rechtbank in Dordrecht heeft gisteren een 21-jarige man uit Leerdam veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden voor het opnieuw oplichten van mensen via internet. De rechtbank achtte bewezen dat de man gedurende vijf weken op veilingsites als Marktplaats.nl en Speurders.nl onder valse naam elektronica zoals spelcomputers en iPods heeft aangeboden. Nadat hij het geld van zeven kopers op zijn rekening had ontvangen, stuurde hij „de niet bestaande goederen” niet op en besteedde het geld aan „leuke dingen”. Met de oplichting zou hij ruim 800 euro hebben opgestreken. Volgens de rechter heeft de verdachte daarmee op „grove wijze” misbruik gemaakt van het vertrouwen van de slachtoffers. De rechtbank rekende het hem extra zwaar aan dat hij binnen een week na het uitzitten van een deels voorwaardelijke gevangenisstraf voor vergelijkbare strafbare feiten opnieuw in de fout is gegaan.

Lees het complete vonnis via nrc.nl/media