Brown: verplicht immigrant te werken

Brown: verplicht immigrant te werken

Door onze correspondent

Londen. De Britse minister van Financiën, Gordon Brown wil migranten die de Britse nationaliteit wensen te verkrijgen, verplichten tot een periode van maatschappelijke dienstverlening. Brown, die naar verwachting later dit jaar premier Tony Blair opvolgt, heeft gisteren een voorstel van deze strekking gedaan. De immigranten zouden volgens Brown onder meer schoonmaakwerkzaamheden kunnen doen. Door maatschappelijke dienstverlening worden migranten beter doordrongen van de gewoonten en waarden van de Britten, aldus Brown. De nieuwelingen zouden de Britten zo laten zien dat zij iets bijdragen aan de samenleving. Critici wezen er op dat verplicht maatschappelijk werk doorgaans eerder in verband wordt gebracht met een vorm van straf na wangedrag.