Allochtoon kijkt het liefst RTL 4

Allochtone Nederlanders kijken nauwelijks naar de publieke omroepen. 39 procent zegt naar geen enkele publieke zender te kijken. Dat blijkt uit een onderzoek van Foquez Etnomarketing onder 2.400 allochtonen. Tweederde van de jongeren tussen 15 en 19 jaar kijkt nooit naar Nederland 1, 2 of 3. De commerciële zenders zijn relatief populairder onder allochtonen: 8 procent kijkt dagelijks meer dan een uur naar de publieke zenders, tegen 45 procent naar de commerciëlen. RTL 4 is de best bekeken zender onder Marokkanen, Surinamers en Antillianen. Volgens Jorge Cuartas, onderzoeker bij Foquez kijken allochtonen steeds meer televisie, maar blijft de kijktijd naar publieke omroepen gelijk. „In de beleving van allochtonen zijn zij meer te zien op commerciële zenders”, aldus Cuartas.