Vieze politiek op de vuilstortplaats

macri1.jpgVoor een correspondent uit het land van (gaap) Jan Peter Balkenende en André Rouvoet blijft het wennen om de hysterische demagogie te zien waarmee hun Latijns Amerikaanse collega´s zieltjes winnen. In het huidige tijdsgewricht zijn het in deze regio vooral de linkse populisten die de kiezers het beste voor de gek weten te houden. Maar rechts kan er ook wat van. Op deze foto´s van fotograaf Fabián Marelli staat de president van de meest succesvolle voetbalclub in Latijns Amerika (Boca Juniors) en schatrijke zakenman Mauricio Macri. Op een vuilnisbelt, geflankeerd door de achtjarige sloppenwijkbewoonster Milena, maakte hij gisteravond bekend zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen van 3 juni voor het  burgemeesterschap van Buenos Aires. Ik hou van Argentinië, staat er op het hempje van het slachtoffer van kindermisbruik op klaarlichte dag.

Macri (47 jaar) heeft het meisje beloofd dat hij haar zal meenemen naar de bioscoop om de pinguïnfilm Happy Feet te zien. Want in die film zijn alle pinguïns vrolijk. Argentinië wordt daarentegen volgens hem geregeerd door de enige norse vlerkenpinguïn: president Néstor Kirchner die door zijn Patagonische afkomst de bijnaam pinguïn heeft.

Volgens de peilingen zal Macri de verkiezingen in Buenos Aires waarschijnlijk winnen. En gelukkig stond hij gisteravond op een houten verhoging want anders waren zijn schoenen gemeen vuil geworden.

macri2.jpg

    • Marcel Haenen