Televisie Voorkeur

In de documentaireserie One Life gaat het vanavond over bejaarde bodybuilders. Een groep bejaarden heeft zich helemaal gestort op bodybuilding en doet daar bijna alles voor. Ze willen allemaal ‘champion bodybuilder’ worden. Maar welke offers moeten zij daarvoor wel niet brengen? BBC1, 23.35-0.20u. Foto BBC Picture Shows: Karl ONE LIFE: BODYBUILDING PENSIONERS TX: BBC Two 27th Feb 2007 Growing old is not quite what it used to be. Once it meant growing frail, a loss of independence and a body that was shrinking fast. Not anymore. Forget sagging muscles and meet the senior citizens who refuse to let it all hang out. Warning: Use of this copyright image is subject to Terms of Use of BBC Digital Picture Service. In particular, this image may only be used during the publicity period for the purpose of publicising ONE LIFE and provided BBC is credited. Any use of this image on the internet or for any other purpose whatsoever, including advertising or other commercial uses, requires the prior written approval of the BBC.
In de documentaireserie One Life gaat het vanavond over bejaarde bodybuilders. Een groep bejaarden heeft zich helemaal gestort op bodybuilding en doet daar bijna alles voor. Ze willen allemaal ‘champion bodybuilder’ worden. Maar welke offers moeten zij daarvoor wel niet brengen? BBC1, 23.35-0.20u. Foto BBC Picture Shows: Karl ONE LIFE: BODYBUILDING PENSIONERS TX: BBC Two 27th Feb 2007 Growing old is not quite what it used to be. Once it meant growing frail, a loss of independence and a body that was shrinking fast. Not anymore. Forget sagging muscles and meet the senior citizens who refuse to let it all hang out. Warning: Use of this copyright image is subject to Terms of Use of BBC Digital Picture Service. In particular, this image may only be used during the publicity period for the purpose of publicising ONE LIFE and provided BBC is credited. Any use of this image on the internet or for any other purpose whatsoever, including advertising or other commercial uses, requires the prior written approval of the BBC. BBC

actualiteiten

Netwerk. Onder meer een gesprek met twee Nederlandse vrijwilligsters in Nepal die een sleutelrol hebben gespeeld bij de arrestatie van de Nederlandse directeur van een kindertehuis, Henk M., in Kathmandu, die ervan wordt verdacht stelselmatig kinderen seksueel te hebben misbruikt. Sinds zijn arrestatie runnen de twee het kindertehuis waar bijna vijftig kinderen verblijven. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Aandacht voor de politieke samenstelling van de Eerste Kamer, die bij winst van de SP en VVD bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten alle beslissingen van de Tweede Kamer kan torpederen. Verder aandacht voor een Amerikaanse senator die Anne Frank postuum het Amerikaanse staatsburgerschap wil toekennen en een reportage over het 75-jarig bestaan van de Afsluitdijk. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Blair: A man with a mission. Tweede aflevering van een drieluik over tien jaar Tony Blair. Toen Blair aan de macht kwam sprak hij de hoop uit nooit één soldaat in de strijd te hoeven sturen. In de eerste zes jaar van zijn regering heeft hij dat echter al vijf keer gedaan. BBC2, 22.00-23.00u.

Dossier 2300: De tsunami overleefd. Reportage over de Britse familie Ridgely, die na een paar maanden over de wereld reizen, de Kerst van 2004 op Sri Lanka wilde doorbrengen. Maar al snel slaat de vredige stemming om als het gezin, bestaande uit vader Duncan, moeder Penny en hun drie kinderen, ten prooi valt aan de tsunami die Azië treft. Ze vechten voor hun leven, de hele familie overleeft het drama en kan het navertellen. RTL4, 22.55-23.55u.

praatprogramma

De wereld draait door. Kunstenaar Joost Conijn vertelt over de grote overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen en Bridget Maasland heeft zich – na het stoppen van Het Land van Maas en Geel – gestort op het produceren van programma’s met haar eigen bedrijf Haagse Bluf. Ook vertelt ze over het boek Liefs uit Bagdad waarvan de opbrengst naar haar Stichting Dutchy Puppy gaat. Ned.3, 19.30-20.10u.

Het elfde uur. Gesprek met Jan Peter Balkenende over het nieuwe kabinet en de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten. Aan de orde komen de vragen welke ambitie Balkenende met zijn ministersploeg heeft en hoe christelijk het kabinet zal zijn. Ned.2, 21.20-22.00u.

Pauw & Witteman. Onder anderen de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken, Ahmed Aboutaleb en Lilian Blom, die het boek De Tuinkamer schreef over het ziekbed en de dood van haar partner Louis Ferron. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

De film van mijn leven: Leven in tweevoud met Marcelle & Jeanne Schollaert. Lieve Blanquaert bezoekt mensen uit oude VRT-documentaires. Vanavond met een tweeling van 84 die in 1997 werd geportretteerd in het programma Het menselijk belang. Later op de avond de oorspronkelijke documentaire. België 2 (Canvas), 20.50-21.25u. & 23.50-0.25u.

Natural world: Return of the eagle owl. De oehoe lijkt een comeback te maken in Europa. De roofvogel, die in staat is prooien ter grootte van een vos te verschalken, heeft zich vanuit Scandinavië verspreid in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk en lijkt nu ook Engeland ontdekt te hebben. BBC2, 21.00-21.50u.

Premtime. Aandacht voor de opkomst en bloei van de Nederlandse jeugdbendes De Bloods die zich spiegelen aan de gelijknamige Amerikaanse bende en de vraag of ze net zo gewelddadig en crimineel zijn. Ned.3, 21.30-22.00u.

Liefde op het tweede gezicht. Eerste deel van reeks datingprogramma’s waarin singles met een ernstige handicap een partner zoeken. De bedoeling van het programma is, aldus de makers, vooroordelen weg te nemen en acceptatie te creëren voor mensen met een handicap. Vanavond presenteren de singles zich en laten weten naar wat voor man of vrouw ze op zoek zijn. Kijkers die zich aangesproken voelen kunnen reageren. Over vijf weken de tweede aflevering met de resultaten van de oproep. Een psycholoog begeleidt de singles. SBS6, 21.30-22.30u.

Children of Helen House. Aflevering in een serie over het centrum Helen House in Oxford, dat zich inzet voor kinderen met aandoeningen. Joanna Scott-Lutyens is achteneenhalve maand zwanger en weet niet of haar kind gezond is. Haar eerste zoon had een hersenafwijking, terwijl hun tweede zoon gezond is. BBC2, 23.00-23.30u.

digitaal kanaal

A.F.Th. van der Heijden. Morgen verschijnt het nieuwe boek Het Schervengericht van AFTh. Het boek is het tweede deel van een 9-delige cyclus. In het programma eerder uitgezonden gesprekken van hem met o.a. Peter Brusse, Aad van den Heuvel, Martin Ros en Maarten ’t Hart. De avond wordt afgesloten met een herhaling van het programma Zeeman met boeken waarin Het hof van Barmhartigheid en Onder het plaveisel het moeras wordt besproken. www.cultural.nl, 20.30-23.00u.