Samen poseren voor de vrede

Samen poseren voor de vrede Wadi Anka . Meer dan honderd rivaliserende rebellenleiders en stamhoofden zijn samengekomen voor een conferentie op een geheime locatie in de West-Soedanese regio Darfur. Ze hopen dat de conferentie de verschillende rebellengroepen bij elkaar brengt zodat ze daarna eensgezind vredesbesprekingen aan kunnen gaan met de Soedanese regering. Een van de oudere rebellenleiders zei dat de besprekingen oprecht zijn: „De oorlog duurt voort doordat wij het niet eens zijn.” Sinds 2003, toen de Afrikaanse rebellen de wapens opnamen tegen de door Arabieren geleide regering, zijn 200.000 mensen gestorven en 2,5 miljoen mensen gevlucht. De Soedanese president Omar al-Bashir vindt dat het Westen de ernst van het conflict in zijn land overdrijft. Volgens hem zijn er sinds 2003 9.000 mensen omgekomen. Het Internationale Strafhof in Den Haag maakt deze week de eerste verdachten van oorlogsmisdaden in Darfur bekend. Soedan vindt dat het hof niet bevoegd is om Soedanse burgers te veroordelen. (AP, BBC) AP Photo/ Alfred de Montesquiou Rebels from the Sudan Liberation Army wait for others to arrive as they and other delegates gather for a milestone unity conference at a secret location in Darfur, Sudan Tuesday, Feb. 20, 2007. Amid the vast sands of a dry Darfur riverbed, more than 100 rebel commanders and tribal chiefs are hoping for a turning point in Darfur's humanitarian disaster: A unity deal among rival rebel factions as a step toward new peace talks with the government. (AP Photo/Alfred de Montesquiou)
Samen poseren voor de vrede Wadi Anka . Meer dan honderd rivaliserende rebellenleiders en stamhoofden zijn samengekomen voor een conferentie op een geheime locatie in de West-Soedanese regio Darfur. Ze hopen dat de conferentie de verschillende rebellengroepen bij elkaar brengt zodat ze daarna eensgezind vredesbesprekingen aan kunnen gaan met de Soedanese regering. Een van de oudere rebellenleiders zei dat de besprekingen oprecht zijn: „De oorlog duurt voort doordat wij het niet eens zijn.” Sinds 2003, toen de Afrikaanse rebellen de wapens opnamen tegen de door Arabieren geleide regering, zijn 200.000 mensen gestorven en 2,5 miljoen mensen gevlucht. De Soedanese president Omar al-Bashir vindt dat het Westen de ernst van het conflict in zijn land overdrijft. Volgens hem zijn er sinds 2003 9.000 mensen omgekomen. Het Internationale Strafhof in Den Haag maakt deze week de eerste verdachten van oorlogsmisdaden in Darfur bekend. Soedan vindt dat het hof niet bevoegd is om Soedanse burgers te veroordelen. (AP, BBC) AP Photo/ Alfred de Montesquiou Rebels from the Sudan Liberation Army wait for others to arrive as they and other delegates gather for a milestone unity conference at a secret location in Darfur, Sudan Tuesday, Feb. 20, 2007. Amid the vast sands of a dry Darfur riverbed, more than 100 rebel commanders and tribal chiefs are hoping for a turning point in Darfur's humanitarian disaster: A unity deal among rival rebel factions as a step toward new peace talks with the government. (AP Photo/Alfred de Montesquiou) Associated Press

. Meer dan honderd rivaliserende rebellenleiders en stamhoofden zijn samengekomen voor een conferentie op een geheime locatie in de West-Soedanese regio Darfur. Ze hopen dat de conferentie de verschillende rebellengroepen bij elkaar brengt zodat ze daarna eensgezind vredesbesprekingen aan kunnen gaan met de Soedanese regering. Een van de oudere rebellenleiders zei dat de besprekingen oprecht zijn: „De oorlog duurt voort doordat wij het niet eens zijn.”

Sinds 2003, toen de Afrikaanse rebellen de wapens opnamen tegen de door Arabieren geleide regering, zijn 200.000 mensen gestorven en 2,5 miljoen mensen gevlucht.

De Soedanese president Omar al-Bashir vindt dat het Westen de ernst van het conflict in zijn land overdrijft. Volgens hem zijn er sinds 2003 9.000 mensen omgekomen.

Het Internationale Strafhof in Den Haag maakt deze week de eerste verdachten van oorlogsmisdaden in Darfur bekend. Soedan vindt dat het hof niet bevoegd is om Soedanse burgers te veroordelen. (AP, BBC)