Regen en wind

Regen speelt de komende dagen een belangrijke rol. Morgen komt daar onweer bij kijken en ook de wind laat zich niet onbetuigd. Bepalend voor het weerbeeld zijn storingen met regen en wind die van west naar oost over het midden en noorden van Europa gaan.

Morgen hebben we een zachte dag, maar donderdag en vrijdag is het tijdelijk frisser. Frisse lucht was ook vandaag aanwezig, maar geleidelijk stroomt vanuit het zuiden zachtere lucht binnen.

Deze wordt aangevoerd met een aanwakkerende zuidzuidwestenwind die vanavond korte tijd flink uithaalt. Dan trekt een lijn met stevige regenbuien van west naar oost over het land met windstoten, dichtbij zee zelfs zware windstoten tot 90 kilometer per uur.

Vannacht valt slechts een enkele bui bij temperaturen die niet lager komen dan een graad of 7. Later vannacht en morgen overdag leeft de buiigheid wederom behoorlijk op en daarbij komt soms ook onweer voor. Het waait stevig met een matige tot vrij krachtige zuidwester boven land, kracht 4 tot 5. Aan zee is deze krachtig of hard, kracht 6 of 7. Ondanks de regen komt het kwik uit tussen 10 graden in het noorden en 12 graden in het zuidwesten.

Donderdag trekt een nieuw regengebied over, vrijdag lijkt meest droog te verlopen. In het weekeinde neemt de nattigheid weer toe. De maximumtemperaturen liggen donderdag rond 8 graden, daarna wordt het elke dag een graadje zachter.