Nuon lijdt verlies door het zachte winterweer

Mede door het zachte winterweer heeft energieconcern Nuon in het vierde kwartaal van vorig jaar verlies geleden. Huishoudens hoefden minder te stoken, waardoor het energiebedrijf beduidend minder gas verkocht. Uit de gisteren gepresenteerde jaarcijfers blijkt dat de 655 miljoen euro nettowinst die Nuon in het laatste kwartaal van 2005 nog boekte, vorig jaar is omgeslagen in een verlies van 10 miljoen euro. Naast het zachte winterweer speelden ook andere redenen een rol. Zo heeft het bedrijf de gestegen inkoopkosten voor gas, elektriciteit en kolen niet volledig doorberekend aan de klant. Verder leverden de handelsactiviteiten minder op. Over het hele jaar daalde de winst van Nuon (inclusief bijzondere posten) met eenderde naar 763 miljoen euro, vergeleken met 2005. Nuon heeft zich vorig jaar puur gericht op energie, en niet meer op water en telecom.