Motie van wantrouwen tegen Aboutaleb kwalijk

Om verschillende redenen is de door de PVV aangekondigde motie van wantrouwen misplaatst en schadelijk voor het politieke debat. Laat duidelijk zijn dat de Amsterdamse VVD op een groot aantal punten met Aboutaleb van mening verschilde.

Dat neem echter niet weg dat wij tijdens vele vergaderingen hebben kunnen ervaren hoe Aboutaleb zich met passie inspande om de Wet werk en bijstand uit te voeren, de DWI te hervormen en de armoede in Amsterdam te verminderen.

Ondanks de felle debatten over de inhoud van zijn beleid, staat voor ons één ding als een paal boven water: zijn loyaliteit aan Amsterdam en de Amsterdammers. Let wel, niet slechts aan de Marokkaanse of de allochtone Amsterdammers maar aan alle Amsterdammers.

Juist daarom voelt de motie van wantrouwen tegen Aboutaleb voor ons zo onrechtvaardig.

    • Frans Beishuizen Duo-Raadslid Vvd Amsterdam
    • Huub Verweij Raadslid Vvd Amsterdam