`Markt groot genoeg voor herstart Fokker`

Manchester. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben interesse getoond in een nieuwe generatie Fokkervliegtuigen die in Nederland wordt geproduceerd. De kans is daarom groot dat ondernemer Jaap Rosen Jacobsen met zijn bedrijf Rekkof het merk Fokker nieuw leven inblaast. Dat verklaarde directeur Johan Vanneste van luchtvaartmaatschappij VLM gisteren in Manchester. VLM is eigendom van Rosen Jacobsen en Vanneste heeft diverse gesprekken met hem gevoerd over Fokker. ”Ik begrijp van hem dat er veel interesse is. Er is een goede kans dat de productie wordt opgestart”, zei Vanneste. VLM, waarvan de vloot nu geheel uit `oude` Fokkervliegtuigen bestaat, is zelf ook kandidaat voor toestellen van de nieuwe generatie Fokker. Binnenkort wordt volgens de VLM-topman besloten of Nederland inderdaad weer een eigen vliegtuigbouwer krijgt.