KCO-directeur Jan Willem Loot in `08 met pensioen

amsterdam, 27 febr. Jan Willlem Loot, algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest, zal zijn functie eind volgend jaar neerleggen. Hij is dan 65 jaar. Dat heeft het orkest vandaag bevestigd. Als mogelijk opvolger circuleert de naam van hoboïst Jan Kouwenhoven. Loot, van huis uit jurist en amateur-cellist, werkt volgend jaar precies tien jaar voor het orkest. In 1998 kwam hij van het Nederlands Philharmonisch Orkest, waar hij dezelfde functie bekleedde. Hij begon zijn loopbaan in de muziek als directeur van het toenmalige Overijssels Philharmonisch Orkest, en werd in 1979 directeur van het voormalige Amsterdams Philharmonisch Orkest, dat later met het het Utrechts Symphonie Orkest en het Nederlands Kamerorkest fuseerde tot het Nederlands Philharmonisch Orkest.