Jim hoeft geen blaastest te doen

Musicalster Jim Bakkum (bekend geworden door Idols) is zondagavond samen met zijn tegenspeelster Bettina Holwerda gewond geraakt bij een auto-ongeluk op het toneel van de schouwburg in Almere. De cabriolet waarin zij samen zaten, reed tijdens de musical Grease van het podium de orkestbak in. De voorstelling van vanavond in Carré in Amsterdam gaat niet door. „De verslagenheid is groot”, zegt Tim Boersma, woordvoerder van producent V & V Entertainment.

Wat is er fout gegaan?

„Geen idee, de technische recherche onderzoekt de toedracht van het ongeluk nog. Jim zat achter het stuur van een toneelauto: de carrosserie van een oldtimer met een motor van een golfwagentje erin. Daarmee moest hij naar een bepaald punt op het toneel rijden. Dat is al 130 voorstellingen goed gegaan. Maar dit keer reed hij heel langzaam door. Iedereen, zowel de technici als de toeschouwers, zag het fout gaan.”

Een vreemd verhaal, heeft Jim een blaastest moeten doen?

„Heel flauw, zo’n insinuerende vraag. Drank was absoluut niet aan de orde.”

En hoe nu verder?

„Dat is even van ondergeschikt belang. Jim ligt in het ziekenhuis met een hersenschudding en een gebroken schouder. Bettina heeft een gebroken pols. Twee toeschouwers zijn flauw gevallen. Maar het had veel erger kunnen aflopen. Twee weken geleden zaten de blazers in Almere nog op de plek waar de auto neerkwam.”

Gevaarlijk, zo’n musical.

„Daarover sprak ik vandaag met de uitvoerend producent van Grease, een man die al veertig jaar in het vak zit. Hij was perplex. Hij had weleens meegemaakt dat een acteur overleed tijdens een tournee. Maar zo’n bizar ongeluk, dat slaat alles.”

    • Arjen Ribbens