IJskoude waterwereld

IJskoude waterwereld rotterdam, 27 febr. Dierenleven op de zeebodem bij het Antarctisch schiereiland ten zuiden van Chili. Een zakpijp wordt beklommen door garnaalachtigen en een slangenster. Een internationale expeditie inventariseerde vanaf het onderzoeksschip Polarstern het leven op de oceaanbodem onder de plaats waar duizenden jaren lang de reusachtige Larsen A en B ijsplaten dreven. Door het broeikaseffect braken die in januari 1995 en maart 2002 uiteen. Men gaat ervan uit dat op de bodem onder de platen, op 850 meter diepte, nu snelle ecologische veranderingen plaatsvinden. De studie is deel van de Census of Marine Life, een poging om al het oceaanleven te beschrijven. Foto Alfred-Wegener-Institut de: Wir fanden bei Larsen A auch Tiere, wie diese Seescheiden, die als schnellwüchsig gelten und damit die neuen Erstbesiedler darstellen können. Das Tier im Vordergrund wird von 2 Meeresasseln und einem Schlangenstern besiedelt. en: Also fast growing animals such as these ascidians were found at Larsen A. They can be a hint for a first step of a biodiversity change after the collaps of the ice sheves. The animals in the foreground is inhabited by two crustaceans and one brittle star.
IJskoude waterwereld rotterdam, 27 febr. Dierenleven op de zeebodem bij het Antarctisch schiereiland ten zuiden van Chili. Een zakpijp wordt beklommen door garnaalachtigen en een slangenster. Een internationale expeditie inventariseerde vanaf het onderzoeksschip Polarstern het leven op de oceaanbodem onder de plaats waar duizenden jaren lang de reusachtige Larsen A en B ijsplaten dreven. Door het broeikaseffect braken die in januari 1995 en maart 2002 uiteen. Men gaat ervan uit dat op de bodem onder de platen, op 850 meter diepte, nu snelle ecologische veranderingen plaatsvinden. De studie is deel van de Census of Marine Life, een poging om al het oceaanleven te beschrijven. Foto Alfred-Wegener-Institut de: Wir fanden bei Larsen A auch Tiere, wie diese Seescheiden, die als schnellwüchsig gelten und damit die neuen Erstbesiedler darstellen können. Das Tier im Vordergrund wird von 2 Meeresasseln und einem Schlangenstern besiedelt.
en: Also fast growing animals such as these ascidians were found at Larsen A. They can be a hint for a first step of a biodiversity change after the collaps of the ice sheves. The animals in the foreground is inhabited by two crustaceans and one brittle star.
Gutt, Julian