Formule 1-team Honda maakt reclame voor `moeder aarde`

LONDEN. De Formule 1-auto van Honda is komend raceseizoen niet beplakt met sponsornamen, maar met een grote afbeelding van de aardbol. Het Japanse fabrieksteam wil via de snelste wagens ter wereld aandacht vragen voor de wereldwijde milieuproblematiek. ”Formule 1 en het milieu zijn niet bepaald bedgenoten en er zullen altijd cynici blijven, maar wij vinden het belangrijk genoeg om er iets mee te doen”, verklaarde teambaas Nick Fry gisteren bij de onthulling van de reclameloze sportwagen. ”De reikwijdte van Formule 1 is groot, het aantal mensen dat wij kunnen bereiken enorm. Wij gaan een milieuvriendelijke kant op met de systemen die we stoppen in onze auto`s. De Formule 1 is een laboratorium voor de nieuwste technologie.” De aardbol op de auto zal worden vormgegeven door namen van donateurs die zich aanmelden op een website. De naam wordt als een piepkleine pixel op de bolide gedrukt. Alle pixels samen vormen een afbeelding van de aardbol. ”Er is ruimte voor 2 miljoen namen op de auto. Eigenlijk creëren we de mogelijkheid voor een oneindig aantal sponsors”, aldus Fry.