F1-team van Honda maakt reclame voor beter milieu

LONDEN, 27 febr. De Formule 1- auto van Honda is komend raceseizoen niet beplakt met sponsornamen, maar met een grote afbeelding van de aarde. Het Japanse team wil zo aandacht vragen voor de milieuproblematiek. ”Formule 1 en het milieu zijn niet bepaald bedgenoten en er zullen altijd cynici blijven, maar wij vinden het belangrijk genoeg om er iets mee te doen”, verklaarde teambaas Nick Fry gisteren bij de onthulling. ”Wij gaan een milieuvriendelijke kant op met de systemen in onze auto`s. De Formule 1 is een laboratorium voor de nieuwste technologie.” De aardbol wordt gevormd door namen van donateurs. Via www.myearthdream.com kan iedereen de wagen van Honda sponsoren. De naam wordt als een piepkleine pixel op de bolide gedrukt. Alle pixels samen vormen een afbeelding van de aardbol. De teams in de autosport willen graag af van hun milieuvervuilend imago. Een Formule 1-auto verbruikt ongeveer 50 liter brandstof per 100 kilometer.