Erbij horen

Mensen hebben een sterke behoefte om bij een groep te horen. Tegelijkertijd kampen velen met het gevoel dat ze nergens bij horen en dat ze niet goed genoeg zijn. De website www.wijhorenernietbij.nl, is een idee van de Nijmeegse hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk. Volgens Vonk is er sprake van een paradox: bijna iedereen denkt dat de meeste andere mensen wel overal bij horen, populair en nooit onzeker over zichzelf zijn. Omdat uit onderzoek is gebleken dat heel veel mensen dat denken, hoort dus eigenlijk iedereen bij die club van eenlingen. Vonk hoopt dat bezoekers elkaar laten zien dat eigenlijk niemand buiten de boot valt, omdat iedereen in hetzelfde schuitje van de onzekerheid zit. Er zijn groepen over uiteenlopende onderwerpen als ‘ik ben laagopgeleid’ tot aan ‘ik sta eenzaam aan de top’. Bezoekers kunnen een testje doen om te zien of zij zelf hechten aan waardering en acceptatie van anderen.

Zie voor meer: www.wijhorenernietbij.nl