7 redenen om thuis te blijven

Je kan je alter ego upgraden en uitbouwen tot echte superheld die moeiteloos over wolkenkrabbers springt

1 Game

Crackdown

Microsoft, prijs: 65 euro, Xbox 360

Crackdown houdt al lange tijd de gemoederen bezig en dat heeft alles te maken met het feit dat oorspronkelijke Grand Theft Auto-bedenker Jeff Davies de grote man is achter het spel. Ook Crackdown schotelt de speler een grote, levende stad voor waar je als superagent strijdend tegen de misdaad vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Door verschillende lichtgevende bollen te verzamelen (orbs), kun je je alter ego upgraden en uitbouwen tot echte superheld die moeiteloos auto’s oppakt en wegsmijt of over wolkenkrabbers springt. De spelwereld is bovendien gigantisch groot en het aantal voertuigen, wapens en voorwerpen om mee te stoeien schier oneindig. Uiterlijk valt het spel ook op door zijn tekenfilmachtige cel shading vormgeving. Mocht je alle syndicaten, kruimeldieven en gangsterbazen hebben uitgeschakeld, dan kent het spel nog een alleraardigste coöperatieve spelmodus waarbij je samen met een andere speler huis kunt houden. (JM)

2 Film

Black sheep

Veronica, 20.30-22.00u.

Amerikaanse filmkomedie uit 1996 met Chris Farley, David Spade en Tim Matheson. Gouverneur Al Donnely denkt dat zijn kans op een glansrijke carrière in het gedrang komt door zijn onhandige jongere broer Mike. Om ervoor te zorgen dat Mike geen problemen veroorzaakt, dwingt Al zijn medewerker om Mike in de gaten te houden gedurende de verkiezingen. Dit blijkt echter niet zo eenvoudig te zijn.

3 Dramaserie

Rome

SBS 6, 20.30-21.20u.

In deze aflevering van Rome, Testudo et Lepus, brengt Vorenus Pullo nieuws over zijn families geloof. Servilia’s plannen om een rivale uit te schakelen komen haar duur te staan. Cicero is verbijsterd wanneer hij hoort dat zijn leger terugkomt naar Rome. Het wantrouwen van Timon over Atia’s bidden groeit. In Rome, over het leven in Rome in de tijd van Julius Caesar, spelen mee: Kevin McKidd, Ray Stevenson en Polly Walker.

4 Realityserie

Aanpakken en wegwezen

Ned. 2, 22.50-23.35u.

Als Edwin en Christine Lammers geen werk kunnen vinden als dramadocent, besluiten zij een rigoureuze omslag te maken. Ze verruilen het Gelderse Millingen definitief voor het verstilde plaatsje Holywood in Noord-Ierland. Hier wacht hun samen met hun kinderen een nieuwe toekomst. Ze gaan er een woongemeenschap voor verstandelijk gehandicapten runnen. Ook financieel gezien is het wennen voor het stel.

5 Cadeau

Smakelijk boeketje

19,95 euro, via www.kadodorp.nl/snoep/index.html

Schuin afsnijden, schoon water en voldoende snijbloemvoedsel. Een bosje bloemen is soms nog knap ingewikkeld. Lukt het je niet om de bos langer dan een dag in leven te houden? Of ben je allergisch voor een geurend boeketje, maar wil je wel iets kleurigs op tafel? Dan is een snoepboeket iets voor jou. Van een afstandje lijken de bloemen net echt, maar als je beter kijkt zie je dat de kleurige bloemetjes eigenlijk snoepjes zijn. De winegums, dropjes en zuurtjes zijn op stokjes gestoken en zo bij elkaar geraapt dat het net een bos bloemen lijkt. Je kunt nog een smaak kiezen ook! Er zijn negen boeketjes, die allemaal uit andere snoepjes bestaan. Ga je voor het blauwe bosje vol tumtummetjes of heb je toch liever een rode bos van snoephartjes en winegums? Elk bosje bestaat uit zo’n 700 gram zoetigheid, bloemen om echt van te smullen dus! (LvdS)

6 Versieren

Vazen huren

www.vaasotheek.nl, vanaf 4 euro per dag

Bibliotheek, videotheek, artotheek.... vaasotheek? Frank van der Linden, inrichter van tentoonstellingen en beurzen, zag een gat in de markt. Krijgen bloemen overvloedige aandacht bij openingen, feesten en presentaties; de vaas des te minder was zijn ervaring. Dus richtte hij naast zijn bedrijf Lijn 66, ook de Vaasotheek op. Een online webwinkel waar bedrijven, maar zeker ook particulieren, vazen kunnen huren voor minimaal vier euro per dag. Als je je feest echt bijzonder wilt maken, huur dan een vrolijk gekleurde Chinese vaas met bloemdecoratie van een halve meter hoog of een paar knallende goudkleurige vazen. De vazen zijn eventueel ook te koop. Met als tip van Van der Linden: „Sommige vazen zijn ook erg mooi met een kaars erin of soepstengels”. Tegen vergoeding op plek van bestemming afgeleverd en opgehaald. (JvG)

7 Site-seeing

Wat als?

www.flipflopflyin.com/whatif/

Er was een tijd dat ik de kost verdiende als tromboniste. Wat als ik muzikant was gebleven? Mijn vader overleed toen ik zes was. Wat als mijn moeder ook was gestorven? Wat als ik geen kinderen had gekregen, in Engeland was blijven wonen, had kunnen acteren, aan de drugs was geraakt? De vraag ‘wat als?’ is een hele fijne voor een avondje dankbaarheid of depressie, al naargelang de richting van je fantasie. Kunstenaar Craig Robinson, an English future ex-smoker, pakt het grondiger aan. In deel één neemt hij de eerste helft van zijn leven onder handen. Hoe was het afgelopen als hij zijn sloffen verwisseld had voor schoenen toen hij als kleine jongen wegliep? Deel twee behandelt de scenario’s voor zijn leven vanaf nu. Ze krijgen allemaal een somber grafsteentje tot besluit. Uitgezonderd die ene levenslijn waarin hij het eeuwige leven verkrijgt. Wat als mij dat overkwam… (CJ)

Met bijdragen van Jessica van Geel, Carola Janssen, Jan Meijroos en Leoni van de Schraaf