Veel regen

Februari 2007 is bijna voorbij en zal de klimaatboeken ingaan als een maand waarin lagedrukgebieden het weerbeeld bepaalden. Ze hebben niet alleen zachte lucht aangevoerd, ook is er een behoorlijke hoeveelheid neerslag gevallen. Alleen aan het begin van de maand was er sprake van winterse neerslag, dankzij de hoge temperaturen viel er vooral regen. Ook de laatste dagen van de sprokkelmaand verlopen nat en de eerste dag van de weerkundige lente zal alles behalve droog zijn.

Donderdag lijkt met 15 tot 20 millimeter regenwater zelfs de natste dag van de week te worden. Ook vanavond is het niet overal droog, al gaat het dan om een paar spatten of een lichte bui. Vannacht klaart het zelfs even op en met een langzaam afnemende wind koelt het in het binnenland af tot 3 graden. Aan zee is het uiteraard iets minder koud.

Morgenochtend is het tijdelijk droog en vooral in het noordoosten zal de zon nog even doorbreken. In de middag gaat het langdurig regenen, het maandtotaal wordt aangevuld met zo'n 10 millimeter. De zuidwestenwind trekt aan en bereikt aan zee windkracht 6. Terwijl in Groningen de temperatuur langzaam oploopt naar 6 of 7 graden, wordt het in Zeeland in de loop van de dag ongeveer 10 graden. Na morgen blijft het nat met geregeld buien; vooral donderdag valt er veel regen. Koud is het niet, met ’s nachts temperaturen royaal boven nul en tijdens de middag rond een graad of 10.