Televisie Overige Films

* La petite Jérusalem (Karin Albou, 2005, Frankrijk). Festivallieveling is krachtig regiedebuut waarin achttienjarige vrouw (Fanny Valette) haar (seksuele) weg probeert te vinden in orthodox-joods milieu in armoedige buitenwijk van Parijs en verliefd wordt op een moslim. Ook met Elsa Zylberstein. TV5, 18.30-20.20u.

Tadpole (Gary Winick, 2002, VS). In variatie op The Graduate wil een vijftienjarige liefhebber van Voltaire met zijn stiefmoeder van over de veertig naar bed. Lowbudgetproductie werd in twee weken met digitale cameraatjes gedraaid. BBC2, 0.30-1.40u.

The Choirboys (Robert Aldrich, 1977, VS). Verfilming van de roman van Joseph Wanbaugh is mislukte poging tot zwarte komedie over politiemannen in Los Angeles. Met Charles Durning, Louis Gossett jr., James Woods, Perry King. BBC1, 0.35-2.30u.

Beau Brummell (Curtis Bernhardt, 1955, GB). Romantische kostuumfilm met Stewart Granger als de negentiende-eeuwse dandy uit de titel, die hechte vriendschap ontwikkelde met de Prince of Wales (Peter Ustinov). Ook met Elizabeth Taylor. ARD, 0.50-2.35u., nagesynchroniseerd.

Erik of het klein insectenboek (2) (Gidi van Liempd, 2004, Ned./België). Zesdelige televisie-versie van even vakkundige als brave kinderfilm naar de allegorische novelle van Godfried Bomans. Met echte acteurs in verbluffende kostuums van Rien Bekkers. Geschikt voor kinderen van pakweg 7 tot 11 jaar. Morgen, Ned.3, 10.05-10.30u.

Venner for libvet / Finding Friends (Arne Lindtner Naess, 2005, Noorwegen). Op Cinekidfestival met de publieksprijs bekroonde jeugdfilm over een twaalfjarig jongetje uit de stad dat zich op een vakantieboerderij ontfermt over een mishandelde hond en vriendschap sluit met een asielzoekertje. Morgen, Ned.3, 15.30-16.55u.