Televisie Film van de Dag

Uit The Rock. The Rock Year: 1996 Director: Michael Bay Nicolas Cage PHOTOS12

The Rock. Dit is een film over Alcatraz die nu eens niet draait om een gevangene die wil ontsnappen, maar om twee mannen die naar binnen willen. Doel van hun missie is het uitschakelen van vijftien gifgasraketten die door een hoge militair op het voormalige gevangeniseiland zijn opgesteld. De dolgedraaide generaal wil financiële genoegdoening voor de nabestaanden van zijn in Vietnam en Irak gesneuvelde manschappen. Als hij niet binnen twee dagen 100 miljoen dollar krijgt, zal hij San Francisco vernietigen. Dus moet de bedachtzame chemische-wapensexpert Stanley Goodspeed (Nicolas Cage) naar het eiland, samen met de enige man die de weg weet: John Patrick Mason (Sean Connery), een Oscar Wilde citerende gevangene die in een ver verleden uit Alcatraz ontsnapte – de enige die dat gelukt is. The Rock is een film vol droge grappen met veel actie.

(Michael Bay, 1996, VS), SBS6, 20.30-23.25u., onderbroken door Hart van Nederland.