Peking boos om illegale houtkap

Peking boos om illegale houtkap Yuanjiang, 26 febr. De regering in Peking heeft lokale autoriteiten in China openlijk gewaarschuwd om geen loopje te nemen met de wet die het kappen van bomen verbiedt. Dat meldt het staatspersbureau Nieuw China. Plaatselijke machthebbers spelen vaak onder één hoedje met wegenbouwers en houtondernemingen om bossen omver te hakken, zoals hier in Yuanjiang in de centraal gelegen provincie Hunan, waar een arbeider het gekapte hout controleert. De kap gebeurt vooral voor de aanleg van wegen. In China groeit niet alleen de markt voor nieuwe auto’s snel, ook de tweedehandsautomarkt floreert: vorig jaar werden 1,9 miljoen gebruikte auto’s verhandeld, een stijging van 31,5 procent. Foto Reuters A labourer checks the quality of timber at a storage site in Yuanjiang, central China's Hunan province February 25, 2007. China's State Forestry Administration has blasted local authorities and private companies for flouting the law by chopping down forests to make way for new transport links, Xinhua News Agency reported. Picture taken February 25, 2007. REUTERS/China Daily (CHINA) CHINA OUT REUTERS