Nederlander positief over gen-voedsel

Rijswijk. Bijna driekwart van de Nederlanders (73 procent) heeft geen bezwaren tegen genetisch gemanipuleerd voedsel als het voedsel daar gezonder van wordt. Bijna 70 procent heeft geen bezwaren om planten te veranderen, maar een bijna even groot percentage (64 procent) heeft wel bezwaren tegen het manipuleren van dieren. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws. Nederlanders zijn verdeeld over de vraag of het kabinet het genetisch veranderen van planten moet aanmoedigen. 36 procent wil dat het kabinet dit stimuleert, maar 30 procent wil dat niet. Een op de vier Nederlanders weet hoe je kunt zien dat een product genetisch is gemanipuleerd. Maar 76 procent die weet wat het is, houdt desalniettemin nooit rekening met gen-voedsel bij het boodschappen doen.

Lees meer over genetisch gemanipuleerd voedsel op: www.nrc.nl/W2/Lab/GM/gmvoedsel.html