Nader bekeken

Roger Federer heeft vandaag het record van Jimmy Connors als langste onafgebroken nummer één op de tenniswereldranglijst gebroken. De 25-jarige Zwitser staat nu 161 aaneengesloten weken op de eerste plaats. „Het is mooi een record in mijn bezit te hebben”, zei hij gisteren in Dubai. Daar speelt hij vandaag in het ATP-toernooi zijn eerste partij tegen de Deen Kristian Pless. „Ik ben er natuurlijk trots op, ook omdat het aantoont dat ik een constante tennisser ben.” Met Connors wil de tienvoudige grand slamwinnaar zich niet vergelijken. De Amerikaan heeft veel meer toernooizeges behaald en „of ik op mijn veertigste ook nog op de baan sta, weet ik niet”.

Federer kan nog op jacht naar een ander record. De Amerikaan Pete Sampras was 286 weken – niet onafgebroken – nummer één van de wereldranglijst. Als Federer zo doorgaat, zou hij dat record op 20 juli 2009 breken. (ANP)