Marlies Schild is snelste op slalom

Skister Marlies Schild heeft gisteren in het Spaanse Sierra Nevada de wereldbeker slalom gewonnen. De Oostenrijkse werd begin deze maand tweede bij de wereldkampioenschappen in het Zweedse Åre, achter de Tsjechische Sarka Zahrobska. In Sierra Nevada slalomde ze naar haar zesde zege in zeven wereldbekerwedstrijden in de technische discipline.

Schild hield de Finse Tanja Poutiainen en de Slowaakse Veronika Zuzulova achter zich. Zahrobska werd zesde en olympisch kampioene Anja Pärson miste een poortje in de eerste run. Voor Schild was het haar eerste eindzege in het wereldbekerklassement, voor Oostenrijk de eerste op de slalom sinds 1999.

Schild nam in het overall-klassement de leiding over van haar landgenote Renate Götschl. „De overwinning in dat klassement is mijn grote doel maar dan moet alles precies op zijn plaats vallen”, zei Schild gisteren.

De Finse Poutiainen was zaterdag de snelste in de eerste manche van de reuzenslalom, maar werd uiteindelijk gepasseerd door twee Oostenrijksen. Michaela Kirchgasser won voor Nicole Hosp die het wereldbekerklassement op de reuzenslalom blijft aanvoeren.

Mario Matt, die vorige week in Åre wereldkampioen slalom werd, was bij het wereldbekertreffen van de mannen in Garmisch-Partenkirchen opnieuw de beste. De Oostenrijker legde de basis voor zijn zege in de eerste run en hield na de tweede de Duitser Felix Neureuther en landgenoot Benjamin Raich achter zich.

De Zweed Jens Byggmark, leider in het klassement, kwam op de uit Oostenrijk geïmporteerde sneeuw niet uit de verf in de Zuid-Duitse plaats. Hij werd twaalfde. Raich heeft twintig punten achterstand op de Zweed in de totaalstand, Matt volgt op 25 punten.

De Canadees Erik Guay beleefde zaterdag een primeur in Garmisch-Partenkirchen. Guay won de afdaling en dat was zijn eerste wereldbekerzege. (ANP)