Lui keyboard

Typen zonder Windows-toets

Windows Vista is een besturingssysteem dat ook bedoeld is om televisie te kijken en video op te nemen. Dat rechtvaardigt de komst van een nieuw keyboard, vindt Microsoft, waarmee je Vista ook uit de luie stoel moet kunnen bedienen. Het Wireless Entertainment Keyboard 7000 heeft echter een typisch gebrek: er zit geen Windows-toets op. Hij is vervangen door een glimmende blauwe parel in het midden van het draadloze keyboard: net zo’n 3D-knots als tegenwoordig in het startmenu van Windows Vista zit. Handig is anders; voor sommige sneltoetsen moet je hand nu in een spagaat vliegen. Je hoeft verder amper kracht te zetten om een letter in beeld te laten verschijnen – de functietoetsen werken helemaal superlicht. Echt iets voor aartsluie vingers. Door de ronde vorm van het keyboard zal je minder snel last van rsi krijgen, hoopt de fabrikant.

Marc Hijink

Bekijk de video van het toetsenbord op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink