Lex van Rossen, fotograaf, overleden

Lex van Rossen, fotograaf, overleden ROTTERDAM, 26 Febr. Lex van Rossen, die sinds 1979 popmuzikanten fotografeerde voor NRC Handelsblad en later ook voor nrc.next, is dit weekeinde op 57-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. In 2005 won Van Rossen de Pop Pers Prijs voor zijn fotografische oeuvre. Volgens de jury was hij „een van de beste live-fotografen van Nederland”. Naast zijn concertfoto’s werden ook zijn portretten van muzikanten geroemd. Bovenstaande foto van Tom Waits (1976) combineert die beide genres. Van Rossen werkte het liefst vooraan bij het podium, maar kreeg een afkeer van de steeds beperktere mogelijkheden om bij grote acts vrijuit zijn werk te doen. Popfotografen mogen nu vaak, met collega’s in een vak bij het podium geperst, maar gedurende enkele nummers fotograferen. (Foto Lex van Rossen) Pagina 8 TOM WAITS 1976 VP KANDIDAAT FOTO LEX VAN ROSSEN
Lex van Rossen, fotograaf, overleden ROTTERDAM, 26 Febr. Lex van Rossen, die sinds 1979 popmuzikanten fotografeerde voor NRC Handelsblad en later ook voor nrc.next, is dit weekeinde op 57-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. In 2005 won Van Rossen de Pop Pers Prijs voor zijn fotografische oeuvre. Volgens de jury was hij „een van de beste live-fotografen van Nederland”. Naast zijn concertfoto’s werden ook zijn portretten van muzikanten geroemd. Bovenstaande foto van Tom Waits (1976) combineert die beide genres. Van Rossen werkte het liefst vooraan bij het podium, maar kreeg een afkeer van de steeds beperktere mogelijkheden om bij grote acts vrijuit zijn werk te doen. Popfotografen mogen nu vaak, met collega’s in een vak bij het podium geperst, maar gedurende enkele nummers fotograferen. (Foto Lex van Rossen) Pagina 8 TOM WAITS 1976 VP KANDIDAAT FOTO LEX VAN ROSSEN Rossen, Lex van