Le Pen lanceert zijn campagne voor de Franse verkiezingen

Lille. De Franse nationalistische politicus Jean-Marie Le Pen heeft gisteren zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 22 april gelanceerd. Op het partijcongres in Lille zei de leider van het Front National dat hij een einde wil maken aan immigratie en de Europese integratie. Hij hield zijn aanhang voor dat de situatie in Frankrijk ”catastrofaal” is. Ook stelde hij een `Marshall Plan` voor de ontwikkeling van het Franse platteland voor. Le Pen haalde bij de presidentsverkiezingen in 2002 verrassend de tweede ronde. Volgens een peiling van de zondagskrant Journal du Dimanche is 11,5 procent van de kiezers van plan om op Le Pen te stemmen in de eerste ronde van de verkiezingen. Le Pen staat in deze peiling achter op de centrumpoliticus François Bayrou (17 procent) en Ségolène Royal en Nicolas Sarkozy (beide 28 procent).