Goud voor rensters Hijgenaar/Kanis bij wereldbekerwedstrijd

MANCHESTER. De Nederlandse baanwielrensters Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis hebben goud gewonnen op het onderdeel teamsprint bij de wereldbekerwedstrijden in Manchester. Groot-Brittannië kwam in de finale te kort en moest genoegen nemen met zilver. Hijgenaar en Kanis eindigden tevens als eerste in de eindstand van de wereldbeker. Yvonne Hijgenaar won op de 500 meter ook de zilveren medaille. De Alkmaarse klokte een tijd van 34,676 en moest alleen de Engelse wielrenster Victoria Pendleton voor zich dulden: 34,070. Bij de mannen kwam Theo Bos ten val. Dat gebeurde in de achtste finales van het sprinttoernooi. Aanvankelijk werd gevreesd voor een botbreuk in de schouder, maar de schade bleek mee te vallen. Wel is Bos ter controle naar het ziekenhuis gebracht.