Eto’o legt bij Barça basis voor 3-0 zege

Na enkele tegenvallende resultaten heeft Barcelona gisteravond overtuigend van Athletic Bilbao gewonnen. De Kameroener Eto’o stond aan de basis van de 3-0 zege. Real Madrid en Sevilla leden puntverlies.

Bij zijn rentree na maanden van blessureleed gaf Eto’o zijn elftal extra impulsen. De Afrikaanse spits was voortdurend dreigend en nam een doelpunt voor zijn rekening. Voor Eto’o was het zijn eerste optreden sinds september vorig jaar. De afgelopen weken stond hij in het middelpunt van enkele relletjes, onder meer omdat hij een keer weigerde in te vallen. Helemaal fit was hij nu van het begin af dwingend aanwezig.

Verdediger Fernando Amoribieta van Bilbao schoot de bal na twintig minuten onder druk van Eto’o in eigen doel. Via Xavi en vervolgens Eto’o zelf kwam de eindstand op 3-0.

De concurrenten van Barcelona lieten dit weekeinde punten liggen. Zowel Real Madrid als Sevilla speelde gelijk. Real deed dat in de derby tegen Atlético Madrid (1-1) en Sevilla kwam bij Getafe niet verder dan 0-0. Barcelona staat nu twee punten voor op Sevilla.

In Engeland verstevigde Manchester United de koppositie door met 2-1 van Fulham te winnen. De club van trainer Alex Ferguson staat nu negen punten voor op nummer twee Chelsea. Het team van José Mourinho heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Chelsea won gisteren de League Cup door Arsenal met 2-1 te verslaan.

Manchester United leek de ophefmakende Champions League-wedstrijd tegen Lille nog in de benen te hebben. Fulham was de betere ploeg, kwam op voorsprong, maar Ryan Giggs trok de stand nog voor rust gelijk: 1-1.

Ook in de tweede helft was Fulham gevaarlijker, maar de Londenaren stuitten op weg naar de overwinning steeds weer op de uitblinkende Van der Sar. Cristiano Ronaldo haalde tegen de verhouding de drie punten voor Manchester binnen door in de 88ste minuut de bal langs doelman Jan Lastuvka te schieten.

De nummer drie in Engeland, Liverpool, won zaterdag thuis van Sheffield United met 4-0. Het team van trainer Rafael Benitez blijft daarmee op zestien punten afstand van Manchester United.

In Italië won zowel koploper Inter (2-5 van Catania) als de nummer twee in de competitie, AS Roma (3-0 van Reggina). Voor de club uit Milaan betekende de uitzege op Sicilië de zeventiende achtereenvolgende overwinning in de competitie.