Correcties & Aanvullingen

De Pianiste

In de column Weg met Chicklit (23 februari, pagina 7) staat dat Isabella Rosellini de hoofdrol speelde in de film naar het boek De Pianiste van Elfriede Jelinek. Dit is onjuist. Het was Isabelle Huppert.

Zetels FNP

In het artikel Liefde voor Friesland op ’n sticker over de Fryske Nasjonale Partij (FNP) (23 februari, pagina 2) staat dat de partij blij zou zijn met zes zetels. Het aantal Statenleden gaat in Friesland terug van 55 naar 43. In de huidige Staten heeft de FNP zeven zetels. Omgerekend zou de FNP dus met zes zetels winst boeken – en daar hoopt de partij op.

Hedgefondsen

In het bericht Hedgefondsen beheren nu wereldwijd 1.400 miljard euro (24 februari, pagina 1) wordt ten onrechte gesproken over euro’s. Dat moet zijn 1.400 miljard dollar (1.064 miljard euro).