Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

7 redenen om thuis te blijven

Net als Hilary Swank in ‘Million Dollar Baby’ je biceps trainen HILARY SWANK as Maggie in Warner Bros. Pictures’ drama “Million Dollar Baby.” The Malpaso production also stars Clint Eastwood and Morgan Freeman. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.
Net als Hilary Swank in ‘Million Dollar Baby’ je biceps trainen HILARY SWANK as Maggie in Warner Bros. Pictures’ drama “Million Dollar Baby.” The Malpaso production also stars Clint Eastwood and Morgan Freeman. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. Wallace, Merie W.

Kickbox Bootcamp, 10 minute solution

Adviesprijs: 9,99 euro

Jap, cross, hook, upper cut, nog 8, 7, 6… ik kan niet meer, 5, 4, 3… dat wordt morgen spierpijn, 2 en de laatste. Gelukkig, ik heb het doorstaan!

‘Je hele lichaam in vorm in 10 minuten’ staat er op de hoes, geïllustreerd met een gespierde dame in vechthouding. Dat blijkt instructrice Keli Roberts te zijn. Het duurt natuurlijk wat langer om er zo gespierd uit te zien, maar deze dvd helpt wel bij het streven naar een sportief lijf. De totale work-out duurt 50 minuten, 10 minuten per onderdeel die je ook afzonderlijk van elkaar kunt uitvoeren: de basic training, strakke billen en dijen, arm- en schoudertraining, een super vetverbranding en strakke buikspieren. De bewegingen zijn eenvoudig te volgen, mits je al wat kickbokservaring hebt. Heb je dat niet, dan zal het een paar sessies duren voordat je de verschillende stoten onder de knie hebt. Toch is de dvd realistisch; de oefeningen zijn goed vol te houden, instructrice Roberts is geen levende barbiepop en ze weet waar ze het over heeft. Niet voor niks dat celebs als Cher, Russell Crowe and Faye Dunaway haar als personal trainer wilden hebben.

Ik heb echt gesport, merk ik aan al het zweet dat ik produceer. De volgende dag ben ik nogal stijf. Ik heb duidelijk mijn spieren gebruikt, en dat was alweer lang geleden. (MvH)

2 Documentaire

Hitlers berg

Ketnet/Canvas 20.50-21.40u.

Meer dan 1000 dagen van zijn heerschappij over Nazi-Duitsland bracht Adolf Hitler door op de Obersalzberg bij Berchtesgaden. Van een privé-vakantiewoning groeide dit complex uit tot het machtscentrum van het Derde Rijk. De gerenommeerde documentairemaker Michael Kloft schetst de uitbouw en teloorgang van de Obersalzberg, en kreeg, uitzonderlijk, toegang tot het onderaardse bunker- en tunnelcomplex.

3 Poker

Veronica poker

Veronica, 22.25-23.30u.

Ellen ten Damme neemt in de laatste aflevering van Veronica Poker deel aan een groot, internationaal pokertoernooi: het Fifth Annual Five Diamond World Poker Classic in het Belaggio Hotel te Las Vegas. Vorige week was te zien hoe Ellen in de finale won van Johnny de Mol, Winston Bogarde, Fajah Lourens, Lange Frans en Joep Sertons. Vanavond zal blijken hoe ver ze het heeft geschopt aan tafel met doorgewinterde pokerspelers.

4 Talkshow

Desmet live

Radio 5, 18.05-19.50u.

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. De hoofdgast van vanavond is schrijver en cabaretier Justus van Oel. De scenario’s voor de film De Pijnbank en de televisieserie Najib en Julia staan al op zijn naam, en nu heeft Van Oel een bewerking van Rinoceros van Ionesco gemaakt. Morgen gaat de voorstelling, gespeeld door Theatergroep De Nieuw Amsterdam, in première.

5 Tekening

1x daags een tekening

www.babettewagenvoort.com / www.splatsj.nl

Kies een potlood en neem een vel papier. Denk over je leven op deze dag. Wat heb je gezien, gehoord, gevoeld, gezegd. Teken. Wees eerlijk. Probeer op niemand indruk te maken. Het zijn instructies die Babette Wagenvoort zichzelf al sinds 1995 elke dag geeft. Als zelfbenoemde ‘rechtlijnige persoonlijkheid’ tovert ze volgens dit recept één keer daags en met een rood potlood beelden uit haar leven tevoorschijn. Ze verschijnen op haar blog en ze maakt er bijna surrealistische filmpjes mee. Wim de Bie sprak er vijf in over de avonturen van Lijna, een huis op een heuvel. Ze laat je ook plaatjes ‘ingummen’ en een tekening afmaken. Kinderen in Zuid-Holland zien haar werk door Splatsj, een project van Kunstgebouw dat bedoeld is ‘om leerlingen op een speelse manier in aanraking te brengen met kunst’. Dat zal mij verder worst zijn – ik vind het prachtig. (CJ)

6 Ontwerpen

Persoonlijk horloge

39 euro, via www.timissimo.nl/index21.html

Op een horloge valt meer te zien dan slechts de wijzers van de klok. Althans, als je het horloge door Timissimo laat opleuken. Ga naar de website en laat je eigen foto drukken op de wijzerplaat van een horloge. Dat kan bijvoorbeeld met een foto van je vriend(in), het logo van je favoriete sportclub en al het andere waar enige waarde aan kan worden gehecht. Of gebruik het horloge als leuk cadeau. Verras je ouders met een klokje met originele trouwfoto als ze weer eens zo veel jaar getrouwd zijn. Maar het customizen van een klokje gaat veel verder dan alleen de wijzerplaat. Ook bepaal je het uiterlijk van de kast en kies jij de kleur van het bandje. Om het helemaal een persoonlijk cadeau te maken, kun je een tekst opgeven die op de achterzijde van het horloge gegraveerd wordt. Er is één nadeel: te laat komen kun je met zo’n horloge natuurlijk niet meer maken... (LvdS)

7 Toeteren

Armageddon-knop

www.iwantoneofthose.com , ongeveer 60 euro (zonder verzendkosten)

Wie de dreiging van een kernoorlog tussen de VS en Rusland nog een beetje voor de geest staat, weet hoe hij een atoombom moet activeren. Of althans hoe de filmmakers ons dat destijds wilden laten geloven. Net als de Spitting Image videoclip van Genesis waarin Reagan op de beruchte rode knop drukt (Land of confusion). Het gaat als volgt: stop het sleuteltje in het kastje, omdraaien, twee ijzeren pinnetjes omzetten, het beschermklepje omhoog klappen en tot slot de beslissende knop indrukken. De Derde Wereldoorlog is een feit. Heb je de hele dag aan een document gewerkt en is het nu van je pc verdwenen? Of zijn je collega’s je weer aan het cyberpesten? Wellicht niet meteen een reden om een atoombom af te vuren, toch fijn om de vingers aan de knop te hebben. Voor 60 euro kan dat. Geen kernexplosie, geen schade aan bureau of pc, wel een fijne harde toeter. (JvG)

Met bijdragen van Jessica van Geel, Martine van Hooijdonk, Carola Janssen en Leoni van de Schraaf