Wees trots op leiders met dubbele paspoorten

Trots ben ik op onze nieuwe bewindslieden met dubbele paspoorten en een wijdere blik. Hopelijk helpen zij ons met belangrijke vraagstukken als integratie, globalisering en een buitenlandse politiek. Dit soort mensen met hun per definitie rijkere kijk zijn bitterhard nodig. De wereld wordt kleiner en Nederland steeds internationaler. Laten we er zuinig op zijn en er vol profijt van trekken zowel voor het binnenlandse als het buitenlandse beleid en dit niet laten verkwanselen door onderbuikpolitici als van de PVV en de VVD. Met de Kamerdiscussie over de dubbele paspoorten van de aanstaande bewindslieden spelen zij handig in op `onze` angstgevoelens. Dit is provinciaal en gevaarlijk met name bij mensen wier eigen integriteit in twijfel getrokken moet worden omdat ze bezig zijn met het creëren en/of het manipuleren van angsten in de maatschappij, reëel of irreëel: angst voor islamisering van Nederland, mogelijke terroristische aanslagen, immigratiegolf e.d. Ik vind het onthutsend dat deze `respectabele` politici op een doorzichtige manier met emoties spelen - het recept voor rampspoed.

En waar praten we eigenlijk over? Ten tijde van de Republiek der Zeven Provinciën in de 16de eeuw waren Brabanders al `verdacht`.

Fier ben ik op de internationale nieuwkomers met dito wijdere blik. Ik beoordeel hen op wat ze (gaan) doen. Het zijn uiterst integere mensen die in veel opzichten ver vooruitlopen op hun provinciale collegae in de Tweede-Kamerbankjes die hen nu de mond willen snoeren. Laten we ons niet bang maken door provincialen.

    • Nederlandse Allochtoon Metduitse Moeder
    • Werkend Voorinternationale Organisatie in Kroatië
    • Mr.Drs. Jeroen Jansen
    • Nederlandse Vader van Indonesische Afkomst