Televisie Voorkeur

Sheila Verschuur is een nieuw gezicht in PK, ‘hét autoprogramma waarin ‘alles kan, mag en voorbijkomt’. Naast de presentatoren Bas van Putten (foto rechts) en Rob Kamphues zal de 20-jarige regerend Nederlands kampioen in de Seat Cupra cup in de nieuwe reeks programma's de meest uiteenlopende autotypes testen. In haar rubriek ‘Sjeezen met Sheila’ zal ze het wekelijks tegen een uitdager opnemen. PK, Ned.1, 17.25-17.50u. (Foto KRO, Leendert Jansen)

ACTUALITEITEN

Nova. Gesprek met schrijver A.F.Th. van der Heijden over zijn boek Het schervengericht en een reportage over de ervaringen met de nieuwe wet voor de thuiszorg die negatief uitvallen. Ned.2, 22.15-22.40u.

Documentaire

MacIntyre’s underworld. Eerste aflevering van een documentaireserie waarin de journalist Donald MacIntyre undercover een kijkje neemt in de Britse onderwereld. Tien, 21.00-22.05u.

INFORMATIEF

Architectuur van de toekomst. De architect en activist Sergio Palleroni maakt verrassende gebouwen voor gebieden in een crisissituatie. Hij pleit voor duurzaam bouwen met, voor zover mogelijk, gebruikmaking van lokaal materiaal. Een van zijn projecten voorziet in 19.000 woningen voor alleenstaande moeders in Mexico. Ned.2, 17.00-17.25u.

Terzake zaterdag: Winst, groei en watersnood. Milieureportage. Tuvalu, een idyllisch eiland in de Stille Zuidzee, zal het eerste land ter wereld zijn dat in de zee verdwijnt als de zeespiegel blijft stijgen ten gevolge van de opwarming van de aarde. Ondertussen worden in China, tonnen CO2 de lucht ingejaagd en wordt in New York geld verdiend aan de vervuiling door de verkoop van emissierechten. België één (Canvas), 20.15-20.50u.

PRAATPROGRAMMA

Boter, kaas en eieren. Discussieprogramma met als gasten Edsilia Rombley, de zangeres die Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2007 en management consultant Gabi Da Costa Gomez. Ned.2, 14.55-15.25u.

Rondom tien. Nederlanders worden steeds dikker. Meer dan de helft van de mannen en vrouwen heeft overgewicht, met alle gevolgen van dien: diabetes, gewrichtsproblemen, hart- en vaatziekten en kanker. Voedingsdeskundigen slaan alarm. Een discussie met als gasten o.a. Sonja Bakker mét fans, voedseldeskundige Louise Fresco en tv-presentatrice Hanneke Groenteman die na een maagverkleining tientallen kilo’s afviel. Ned. 2, 21.05-22.00u.

KUNST

Museumgasten. Cabaretier Bert Visscher bezoekt samen met zijn vader zijn lagere school waar nu het Veenkoloniaal Museum te Veendam is gevestigd. Ned.2, 17.25-17.45u.

The culture show. De leden van de artrockband Kaiser Chiefs uit Leeds verklaren waarom er zoveel middelmaat is, de Schotse acteur Peter Capaldi ontmoet schrijver Iain Banks. Verder een gesprek met tenor Juan Diego Florez en een optreden van Get Cape. Wear Cape. Fly. BBC 2, 20.20-21.10u.

AMUSEMENT

Koppensnellers. Nieuwe reeks waarin met humor wordt gekeken naar actualiteiten. Met persiflages, liedjes, twee gasten die zich uitleven op de kop-van-jut, en de Gouden Balkenende-prijs voor de beste amateurimitator. Tien, 20.00-21.00u.

When will I be famous? Variétéshow waarin goochelaars, acrobaten, slangenmensen, evenwichtskunstenaars en komieken het tegen elkaar opnemen, waarbij ze door het publiek kunnen worden weggestemd. BBC1, 20.35-21.35, vervolg om 22.35-23.05u.

Lama gevonden. Bekendmaking van de winnaar van de zoektocht naar een komisch talent dat gaat meewerken in het cabaret- en improvisatieprogramma De Lama’s. Voorafgegaan – van 23.05-23.55u. – door een herhaling van Lama gezocht, waarin de drie overgebleven kandidaten het tegen elkaar opnamen. Ned.3, 23.55-0.20u.

SPORT

NOS-Studio Sport. Tennis: live verslag van de eerste halve finale van het ABN Amro Tennistoernooi. Later op de avond samenvatting van de tweede halve finale, Engels voetbal, Wielrennen: de World Cup baanwielrennen in Manchester en de Six Nations rugbywedstrijd Ierland-Engeland. Ned.1, 13.55.17.00 & 23.00-0.55u.

De wedstrijden. Samenvattingen uit de eredivisie van o.a. PSV-Groningen; Roda JC-Heerenveen; FC Twente-Willem II en Sparta-Heracles. Tien, 22.00-23.10u.

Match of the day. Samenvattingen uit de Engelse eredivisie met o.a. de wedstrijden Chelsea-Manchester United, Charlton Athletic-West Ham United, Middelsborough-Reading en Watford-Everton. BBC1, 23.25-0.45u.