Regelmatig regen

Gebieden met regen worden de komende dagen af- en aangevoerd. Tussendoor zijn er drogere perioden, maar ook daarin krijgen we de zon nauwelijks te zien.

Bepalend voor dit weerbeeld zijn lagedrukgebieden die vlak ten noorden van ons via Denemarken naar het oosten trekken. Aan de zuidkant ervan worden met westelijke tot zuidwestelijke winden regenstoringen en zachte lucht aangevoerd.

Bij ons leveren die regen op, in de Alpen brengen dezelfde storingen vanaf zondag, zeker in de hoger gelegen gebieden aan de westzijde flink wat sneeuw.

Bij ons dus geen sneeuw, maar regen. Ook vanavond en vannacht komt zo nu en dan nattigheid naar beneden. In het noorden is de regen meer aaneengesloten, in het zuiden van het land valt een enkele losse bui. Daarbij is het met minimumtemperaturen van 6 à 7 graden zacht te noemen. Later vannacht wordt de neerslag intenser.

Morgen is een regenachtige dag. Droge momenten zijn beperkt in aantal en duur, en de zon heeft weinig kans. Bij een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest tot west, kracht 4 tot 5, wordt het een graad of 9.

De eerste helft van de komende week kent vergelijkbare temperaturen. Maandag profiteren we met een beetje geluk van een meest droog intermezzo. Daarna is het echter wederom zeer wisselvallig met het ene na het andere regengebied dat op ons af wordt gevuurd.