Radio Voorkeur

Opera live. Rechtstreeks uit het Muziektheater in Amsterdam de uitvoering van de romantische opera Tannhäuser van Wagner door het Nederlands Philharmonisch Orkest en Koor van de Nederlandse Opera. De opera, gebaseerd op middeleeuwse liederen, sagen en vertellingen, belicht de innerlijke strijd van minnezanger Tannhäuser. Radio 4, 18.02-23.00u.

Opium. Viviane De Muynck vertelt over haar toneelmonoloog over de Franse Claire Goll, muze en minnares van vele kunstenaars van voor de Tweede Wereldoorlog, onder wie Joyce, Rilke, Dali en Chagall. Verder journalist Antoine Verbij over de Nederlandse vertaling van de roman Beim Hauten der Zwiebel van Günter Grass (De rokken van de ui), waarin hij onthult dat hij bij de Waffen-SS heeft gediend. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. Gesprek met professor Christine Van Broeckhoven, hersenwetenschapper gespecialiseerd in Alzheimer. Ze leidt het laboratorium voor moleculaire genetica aan de Universiteit van Antwerpen en publiceerde onlangs Brein en branie over haar wetenschappelijke en persoonlijke leven. Radio 1, 0.04-1.00u.