Radio Voorkeur

Opium. Actrice Katja Herbers over haar rol in Het Wijde Land van de Oostenrijkse schrijver Arthur Schnitzler en schrijver Jan van Mersbergen over zijn vierde roman Morgen zijn we in Pamplona. Verder pianist en musicoloog Ralph van Raat over zijn nieuwste cd met alle pianowerken van de Amerikaanse componist John Adams. De muziek van Adams verenigt minimal music, pop, jazz en romantische componisten. Radio 1, 19.04-20.00u.

De geitenwollensokkenshow. Gesprek met ex-militair, wereldburger en actievoerder Martin Broek van de Campagne tegen wapenhandel over zijn verzet tegen de rol van Nederland in de internationale wapenhandel. Nederland staat op de achtste plaats in de toptien van ‘s werelds grootste wapenexporteurs. Radio 1, 20.04-21.00u.

Verum bonum pulchrum. Frank Westerman over zijn boek over de berg Ararat waarover wordt gezegd dat er sporen liggen van de Ark van Noach. Verder dr. Kees de Groot over zijn onderzoek naar religie in Nederland, katholieke bewegingen en religieuze ‘events’. Radio 5, 23.00-24.00u.