Nneka Victim Of Truth

Nneka Victim Of Truth (Yo Mama’s/ Walboomers)
Nneka Victim Of Truth (Yo Mama’s/ Walboomers)

NnekaVictim Of Truth(Yo Mama’s/ Walboomers)

Soulzangeres Nneka maakt vooral indruk op het laatste nummer van haar debuutalbum, wanneer alleen wat zachte percussie en een akoestische gitaar haar begeleiden. Dan pas valt echt goed op hoe krachtig en kleurrijk de stem is van de in Nigeria geboren zangeres uit Hamburg. Haar held is Bob Marley want ze zingt op haar album dat Afrika wakker moet worden en dat we ons dienen los te rukken van de kapitalistische rat race. Het is fijn haar stem op de voorgrond te horen, want soms verdrinkt die bijna in lijzige soulmuzak die heel ontspannen en helder klinkt maar ook zelden origineel. Zo tokkelen baslijnen de luisteraar rustig in slaap terwijl een gefilterd trompetje vriendelijk knikkend de dekens instopt. Soms rapt Nneka een stukje en dan wordt het heel erg saai. Gelukkig kan ze prachtig zingen en wordt de soulkaraoke doorbroken door wat frisse reggae, zodat we toch benieuwd zijn naar haar concerten op 23 maart in De Helling in Utrecht en 24 maart in Paradiso Amsterdam.

Saul van Stapele

    • Saul van Stapele