Internet Voorkeur

British Library. De British Library heeft een vernieuwde openingspagina waarin de nadruk op zoeken ligt. Met een enkele opdracht bereiken bezoekers nu:

• 10.000 pagina’s over de collecties en diensten van de bibliotheek

•13.000.000 records uit de catalogus van de British Library

• 90.000 afbeeldingen en geluiden van de website ‘Collect Britain’

• 9.000.000 artikelen uit 20.000 titels British Library Direct.

Gebruikers kunnen hun zoekacties verfijnen met de tips van ‘advanced searching’. Wie benieuwd is naar geluiden van de zee kan bij Collect Britain de woorden ‘sea’ en ‘sound’ opgeven. Er verschijnen niet alleen soundscapes van zeegeluiden, maar ook een interview met een veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Ook is de nieuwe versie van de software ‘Turning the pages’ verwerkt. Dit programma simuleert het omslaan van pagina’s. Er kan gelezen en gebladerd worden in zeldzame Arabische en Middeleeuwse werken, kunstboeken met miniaturen van Vlaamse meesters, een zestiende-eeuwse atlas en de dagboeken van Mozart (met 75 audiofragmenten).

Zie voor details: www.bl.uk