Eric Vaarzon Morel: Marea

Eric Vaarzon Morel: Marea Coast to Coast

Eric Vaarzon Morel:MareaCoast to Coast

Flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel (1961) is geen purist. Op Marea, zijn eerste cd sinds 2002, speelt hij met een serie gasten met wie hij al eerder op diverse podia stond.

Zoals trompettist Eric Vloeimans, die voor prachtig weerwerk zorgt in ‘Fandango de Nobleza’ en het losjes gespeelde ‘Gitano’ en collega Harry Sacksioni die zich in ‘Tranguili’ laat horen op de in Zuid-Amerika populaire cuatro (gitaar). De stukken met jazzgitarist Jesse van Ruller en het strijkkwartet Zapp! bevredigen minder als gevolg van een niet ideale mix.

Morels duo met Zapp!-violist Oene van Geel is echter weer helemaal raak en als zangeres Sinna Casita zich in ‘Santinera’ bij hen voegt, wordt het een intiem en prettig gestoord multi-culti-feestje. Gospel-flamenco hadden we die stijl al?

De samenwerking met de laatste twee wordt door Eric Vaarzon Morel op 24/2 voortgezet in Theater Achterom in Hilversum en vervolgens t/m 21/4 op nog achttien podia in heel Nederland.

FRANS VAN LEEUWEN

    • Frans van Leeuwen