DEBAT OVER MOSZKOWICZ

19-02-2007, AMSTERDAM. BRAM MOSZKOWICZ VOOR AANVANG VAN DE PERSCONFERENTIE. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas

Ik ben belasterd, beledigd, verdacht gemaakt. Ik ben na het vonnis van vorige week (waarin de eis van Moszkowicz tegen Kelder werd afgewezen, red.) in mijn integriteit geraakt. Wat ik nu ga doen beschouw ik als de zwartste dag in mijn carrière en een dieptepunt in de Nederlandse strafrechtspleging. Want een cliënt houdt niet langer de raadsman die hij wenst.

Mr. Bram Moszkowicz, op zijn persconferentie in Amsterdam, 19 februari

Ik zou hem niet geadviseerd heben om zo’n persconferentie te geven [...]. Wat niet sterk was, is dat hij zich zelf in de publiciteit begeeft, zich nadrukkelijk profileert als belangrijkste advocaat van high profile verdachten, en dan op zo’n moment een huilverhaal houdt.”

Mediastrateeg Kay van de Linde in Trouw, 22 februari

Onderzoek naar de vraag waarom Moszkowicz de verdediging van Holleeder moet neerleggen, is overbodig. Hier hoeft de politiek niets mee te doen. De vraag of Holleeder een eerlijk proces krijgt, is overbodig, want dat krijgt hij.

Mr. Fred Teeven, VVD-Tweede Kamerlid en voormalig officier van justitie in de zaak-Holleeder in NRC Handelsblad, 20 februari

Vraagt de bakker ook waar de klant zijn geld vandaan heeft? En vraagt justitie waar geldboetes van betaald worden? En de fiscus waarvan belastingen worden betaald?

Strafpleiter mr. Tjarda van der Spoel in het Reformatorisch Dagblad, 21 februari

Bram is als advocaat twee jaar met deze zaak bezig geweest. Hij zal mij bijpraten over gebeurtenissen. Na de overdracht heeft hij geen rol meer. Dat wil hij ook niet.

Mr. Jan-Hein Kuijpers, de nieuwe advocaat van Holleeder in de Volkskrant, 21 februari