Caritas

Aan welk goed doel geeft iemand en waarom? Vandaag bestuursvoorzitter Tony DeNunzio van Maxeda (Praxis, V&D, Hema, de Bijenkorf, M&S Mode).

Tony DeNunzio Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen Amsterdam, 22-06-06. Tony DeNunzio. Maxeda. Foto Leo van Velzen NrcHb. Velzen, Leo van

Volgend jaar rent Tony DeNunzio van Maxeda (het voormalige Vendex KBB) mee met de Van Dam tot Damloop, van Amsterdam naar Zaandam en weer terug. Hiermee wil hij geld inzamelen voor een goed doel. Hij weet nog niet welk, maar probeert dan zoveel mogelijk medewerkers van zijn winkels (onder meer Hema, Vroom & Dreesmann, Praxis, de Bijenkorf) te laten meelopen.

DeNunzio vindt het belangrijk om als bedrijf maatschappelijke doelen te steunen: „We krijgen vele miljoenen bezoekers per maand in onze winkels. Dan mogen we ook wel iets terug doen voor de samenleving. Bovendien versterkt meedoen aan dit soort dingen het saamhorigheidsgevoel in het concern”.

Warenhuisketen de Bijenkorf verkoopt sinds 2002 ‘Art Bags’, waarvan de opbrengst naar Stop Aids Now! gaat. „Maxeda verdient er niets aan”, zegt DeNunzio. Stop Aids Now! zet zich in voor de wereldwijde strijd tegen aids, geeft voorlichting en helpt aidswezen. Ook ruimt de Bijenkorf een deel van haar winkels en etalages in om bezoekers te attenderen op Pink Ribbon. Die stichting attendeert vrouwen op het gevaar van borstkanker en financiert onderzoek.

Maxeda sponsorde deze stichtingen al voordat DeNunzio twee jaar geleden aantrad bij het winkelbedrijf. Sinds 2002 heeft het concern 1,3 miljoen euro overgemaakt naar Stop Aids Now! De winkels van lingerieketen Hunkemöller steunt sinds 2003 het KWF Kankerfonds. Afgelopen jaar werd 100.000 euro opgehaald

De laatste tijd heeft DeNunzio nagedacht hoe Maxeda de sponsoring verder kan ontwikkelen. Zeker is dat hij dit jaar komt met plannen die verder gaan. „Ik wil in al onze 1.600 winkels geld ophalen voor goede doelen. Nu missen we een kans om meer mensen te bereiken. We denken nu na om ons ook in te zetten voor andere goede doelen.”

Frits Baltesen

    • Frits Baltesen